Gril na plyn
Každý správný plynový gril má minimálně dva nezávisle nastavitelné plynové hořáky, pomocí kterých můžete optimálně kontrolovat rozvod tepla pod grilovaným masem. Nastavení teploty musí být plynulé, vždyť každý steak je jinak silný a jistě také budete chtít dosáhnout správné teploty při různých druzích masa. Grilujete přece různé druhy dobrot, takže i regulace tepla musí být variabilní. Co Váš gril dělá s tukem, který bude určitě odkapává z pečeného masa? Nemůže dojít k přepalování, nebo dokonce ke vznícení uvolněného tuku? Co dělají oblíbené lávové kameny, když na ně horký tuk odkapává? Po chvíli určitě vzplanou, což určitě ovlivní chuť grilovaného masa, o zdravotní zátěži ani nemluvě. Vybírejte gril s vnitřním uspořádáním z nekorozních materiálů, s lapači uvolněného tuku. Volte grily stabilní, pevné, s výbornou povrchovou úpravou vnitřních části, jakož i externích ploch grilu. Není nic horšího než rozkývané a nestabilní rozpálené grily - dbejte na bezpečnost svou i svých blízkých. Vybírejte nejen očima! Je váš plynový gril dostatečně stabilní, pevný? Vyhýbejte se lávovým kamenům, nerovnoměrně vedou teplo, těžko se čistí a ulpívá v nich tuk. Vybírejte grily s nerezovými nebo litinovými rošty pokrytými kvalitním smaltem. Má výrobce grilů dlouhou výrobní tradici, je na grily specialista? Vybírejte i podle značky, budete potřebovat příslušenství, náhradní díly a doplňky.Jak vybrat plynový gril?
Konstrukce plynového grilu je na první dojem poměrně jednoduchá - hořáky, které zajišťují distribuci tepla na grilovacím roštu. Hledejte takový plynový gril, kde jsou hořáky a konstrukce vnitřní části grilu uzpůsobeny tak, že teplo je rovnoměrně rozváděno po celé grilovací ploše, ne jen přímo pod samotnými plynovými hořáky. Hledejte sofistikované konstrukce distribuce tepla v grilu, hledejte Flavorizery, hledejte snadno udržitelnou konstrukci. Nebuďte líní a nadzvedněte víko grilu. Ptejte se prodejce.