Bezpečnost při grilování

Pro efektivní, úspěšné, ale i bezpečné grilování  pro Vás máme několik pravidel, která byste měli při Vašem grilovaní dodržovat:

• Přečtěte si před použitím grilu (aspoň před prvním grilováním) přiložený návod na použití

• Postavte gril na pevný, rovný podklad tak, aby byl stabilní a měli jste okolo grilu dostatek prostoru

• Držte malé děti, batolata, ale i nezbedné domácí mazlíčky v dostatečné vzdálenosti od grilu

• Nepoužívejte tekuté zapalovače na bázi alkoholu, představují požární i bezpečnostní riziko

• Pro ochranu dlaní a rukou vždy používejte grilovací rukavice a grilovací nářadí s dostatečně dlouhou rukojetí, abyste předešli riziku popálení, pracujete přece jen s rozpáleným hořícím uhlím

• Nepoužívejte na rozpáleném grilu oleje ve spreji, používejte „máslovačku“ namočenou v oleji, anebo používejte grilovací marinády

• Dejte pozor na Vaše oblečení, negrilujte s oblečením, které je vyrobeno z lehko hořlavých materiálů, používejte grilovací zástěru

• Plynové grily mějte vždy s otevřeným víkem

• Nehaste nikdy plameny v grilu vodou. Zaduste plameny nedostatkem kyslíku - přiklopte gril víkem, zastavte přívod plynu a uzavřete ventilační klapky víka grilu

• Po ukončení grilování na plynovém grilu vždy uzavřete regulační ventil na grilu, stejně jako na plynové láhvi

• Po ukončení grilování v kotlových grilech vždy uzavřete ventilační klapky na víku grilu, tak na přívodu vzduch